Workshop:

Βρες το Πάθος σου

Ένα βιωματικό εργαστήριο που θα σε βοηθήσει στο ταξίδι της δημιουργίας μίας ζωής με νόημα, ανακαλύπτοντας το πάθος σου ή τα πάθη σου και εκφράζοντάς τα αυθεντικά στον κόσμο.
Ένα βιωματικό εργαστήριο που διατίθεται και εξ’ αποστάσεως μέσω online πλατφόρμας!

Είσαι ένας άνθρωπος που…

  • Νιώθει να έχει πέσει στην παγίδα της μετριότητας τόσο στην επαγγελματική του όσο και στην προσωπική του ζωή και δεν βρίσκει νόημα σε ό,τι κάνει;
  • Δεν ξέρει ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσει στη ζωή του ή νιώθει ότι το μονοπάτι στο οποίο βρίσκεται δεν του επιτρέπει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του δυναμικά προς τα έξω;
  • Σκέφτεται ή πρέπει να κάνει μία επαγγελματική στροφή ή μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του όμως δεν γνωρίζει την κατεύθυνση ή δεν είναι σίγουρος γι’ αυτήν, τον κυριεύει ο φόβος της αλλαγής και του καινούριου και δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα;
Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Τότε δεν έχεις παρά να συμμετέχεις σ’ αυτό το online εργαστήριο και να βρεις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου δουλεύοντας στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Τι είναι πάθος, γιατί πρέπει να το βρω και πώς σχετίζεται με το «Γιατί» μου.
  • Ποιο είναι το κυρίαρχο ή τα κυρίαρχα πάθη μου και ποιος ο σκοπός της ζωή μου.
  • Τι είδους πολυμορφικός άνθρωπος είμαι και πώς πρέπει να σχεδιάσω τη ζωή μου για να βρίσκω νόημα και να βιοπορίζομαι.
  • Πώς μπορώ να αποφύγω την παγίδα της μετριότητας και του φόβου της αλλαγής και να ζήσω τη ζωή μου με βάση το πάθος μου.
  • Πώς μπορώ να μεταφράσω το πάθος μου σε δουλειά ή και σε side projects δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό πλάνο δράσης.
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα «εργαλεία» της Φύσης, ώστε να ενισχύσω τη δημιουργικότητά μου και την ευελιξία μου;
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνωστικού υποβάθρου, που θέλουν να ξυπνούν το πρωί και να νιώθουν ότι ζουν μία ζωή που τους γεμίζει ενώ παράλληλα παράγουν και υλοποιούν ιδέες που προσφέρουν αξία τόσο στον εαυτό τους όσο και στους συνανθρώπους τους και στον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 16 ώρες.

Επίσης διατίθεται και εξ’ αποστάσεως μέσω online εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Τέλος, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.