Η Δήμητρα ξεκίνησε την «καριέρα» της ως ομιλήτρια το 1999 λίγο επεισοδιακά!
Της ζητήθηκε, στο πλαίσιο ενός Παγκόσμιου Συνεδρίου των Νέων Ανθοκομικών Ειδών στο οποίο συμμετείχαν οι top επιστήμονες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο, να παρουσιάσει τα αποτελέσματα ενός Ευρωπαϊκού έργου… Και δεν τα πήγε και τόσο καλά… Τα διάβαζε όλα από τις διαφάνειες, δεν ήξερε τόσο καλά το αντικείμενο, δεν ολοκλήρωσε στο χρόνο που της είχε δοθεί… (θέλετε κι άλλα;) Φοβόταν, ήταν άπειρη, δεν κατείχε την τέχνη του «παρουσιάζειν», την τέχνη του Idea Pitching!
Όμως το έβαλε πείσμα να ξεπεράσει αυτόν το φόβο, το φόβο της δημόσιας έκθεσης μέσω ομιλιών, ο οποίος είναι ο Νο 2 φόβος όλων των ανθρώπων με Νο 1 το φόβο του θανάτου. Έναν φόβο που έχει πολλά επακόλουθα!
Από τότε, από το Μάιο του 1999, έχει μιλήσει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και workshops. Έχει ετοιμάσει εκατοντάδες ομιλίες και power point presentations για να μεταφέρει νέες ιδέες, ενοποιώντας διάφορα επιστημονικά πεδία, που μπορούν να υποστηρίξουν τους ανθρώπους στις επιχειρηματικές τους δράσεις, να βρουν το Vantage Angle τους και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά.
Σ’ όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με διάφορους άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σύλλογο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδας, το STAMP Festival, τη συνεργατική πλατφόρμα AgroDesign, με πολλά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης κ.ά. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας της Αιγύπτου, με το Υπουργείο Ανάπτυξης της Αιγύπτου, με παγκόσμιες οργανώσεις όπως η Botanic Garden Conservation International (BGCI), η Planta Europa και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων-Food and Agriculture Organization (FAO). Τέλος έχει συνεργαστεί και με πολλές ιδιωτικές «συμβατικές» και start-up επιχειρήσεις.