Workshop:

Συναισθηματική & Οικολογική Νοημοσύνη: Πώς οι Επιτυχημένοι Άνθρωποι και Οργανισμοί Κάνουν Συνηθισμένα Πράγματα με Ασυνήθιστο Τρόπο

Ένα βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στην προσωπική ανάπτυξη και στην ανάπτυξη αρμονικών ανθρώπινων σχέσεων!

Ο κόσμος αλλάζει και η προηγμένη τεχνολογία, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, αντικαθιστά τους ανθρώπους σε διάφορες θέσεις εργασίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, επικοινωνούμε και υπάρχουμε. Κάτι όμως που δεν μπορεί να αντικαταστήσει είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη, την ικανότητά μας να νιώθουμε, να κατανοούμε και να διαχειριζόμαστε τόσο τα συναισθήματα όσο και τη συμπεριφορά τη δική μας αλλά και των συνανθρώπων μας.

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη και πώς μπορείτε να την αναπτύξετε ώστε να επικοινωνείτε τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τους άλλους αποτελεσματικά προκειμένου να πετυχαίνετε τους στόχους σας, να αποφεύγετε την επανάληψη των λαθών σας, να δημιουργείτε επιτυχημένες οριζόντιες ομάδες, να είστε αλληλέγγυοι και να ζείτε μία «γεμάτη» ζωή σε αρμονία με τους συνανθρώπους σας αλλά και με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, δεν έχετε πάρα να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο και να δουλέψουμε όλοι μαζί στις παρακάτω θεματικές ενότητες που θα σας βοηθήσουν να:

  • Κατανοήσετε τη διαφορά του IQ με το EQ
  • Γνωριστείτε με την έννοια της Οικολογικής Νοημοσύνης και να κατανοήσετε τη σημαντικότητά της
  • Απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως: «Γιατί οι έξυπνοι ή/και οι πολύ καταρτισμένοι άνθρωποι τελικά μπορεί να αποτυχαίνουν στη ζωή τους;» αλλά και «Γιατί η Ανθρωπότητα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα άδικο σύστημα που καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και τη Γη;»
  • Μετρήσετε τη Συναισθηματική σας Νοημοσύνη
  • Δείτε βήμα προς βήμα πώς μπορείτε πρακτικά να βελτιωθείτε και να αποκτήσετε τις ποιότητες εκείνες που θα σας καταστήσουν συναισθηματικά νοήμονες
  • Αντιληφθείτε τη θετική επίδραση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στη σχέση με τον εαυτό μας, με τους άλλους αλλά και με τα «άψυχα» project σας
  • Χρησιμοποιήσετε εργαλεία του Design Thinking για να μάθετε να κατανοείτε τους πελάτες σας, τους συνεργάτες σας, τους φίλους σας, τους συνανθρώπους σας και φυσικά τον πλανήτη που μας φιλοξενεί ώστε να παράγετε ιδέες με νόημα
  • Ανακαλύψετε τι καλό μπορεί να συμβεί σε προσωπικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο αν επιδεικνύετε υψηλή Συναισθηματική Νοημοσύνη
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και να σας κάνουν να είστε πιο συνειδητοί
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που θέλουν που θέλουν πραγματικά να συνεργάζεται ο νους και η καρδιά τους ισορροπημένα, να αποφύγουν τη μετριότητα, να βελτιώσουν τις ήπιες δεξιότητές τους, να είναι ηγέτες του εαυτού τους, να είναι αυθεντικοί αλλά και αποτελεσματικοί ως αυτόνομες μονάδες αλλά και ως μέλη ομάδων ή «αφεντικά» ώστε να ζούνε μια ποιοτική ζωή και μαζί με τους άλλους να δημιουργήσουν έναν νέο, πιο δίκαιο κόσμο.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 8 έως 16 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.