Workshop:

Speed Learning: Μάθετε Γρήγορα, Εύκολα και Αποτελεσματικά

Ένα βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στη μάθηση που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εκδοχής της ζωής μας στο παρόν και στο μέλλον!

Όταν ο κάθε άνθρωπος ξεπερνά το στάδιο της επάρκειας-κατάρτισης και προχωρά στο επίπεδο που η μάθηση μετασχηματίζεται σε έκφραση της ίδιας του της υπόστασης τότε και μόνον τότε θεωρείται ότι πέτυχε η διαδικασία της μάθησης. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μέθοδο της «επιταχυνόμενης μάθησης».

 

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο μπορεί να βοηθήσει στη:

  • Βελτίωση της ταχύτητας και του βαθμού κατανόησης σε ότι διαβάζουμε με χρήση πολλαπλών τεχνικών (εγγύηση ο διπλασιασμός της ταχύτητας)
  • Δημιουργία του κατάλληλου εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος μάθησης
  • Αναγνώριση και αξιοποίηση του προσωπικού στυλ μάθησης
  • Βελτίωση της μνήμης με άμεσα εφαρμόσιμες  τεχνικές
  • Όξυνση και έλεγχο της συγκέντρωσης
  • Μετατροπή της ανάγνωσης και μελέτης βιβλίων σε μια ευχάριστη δράση
  • Εξασφάλιση πολύτιμου χρόνου από υποχρεώσεις όπως ανάγνωση e-mail’s, ιστοσελίδων, άρθρων, εφημερίδων, αγγελιών, περιοδικών, πολυσέλιδων εγγράφων
  • Εξεύρεση του καταλληλότερου «δρόμου» μάθησης
  • Αύξηση τηςπαραγωγικότητας και της προσωπικής απόδοσης
  • Γνωριμία με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και να σας κάνουν να είστε πιο συνειδητοί
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που η συνεχής εκπαίδευση και η απόκτηση νέας γνώσης είναι απαραίτητο εργαλείο εξέλιξης, σε μαθητές λυκείου, φοιτητές, ανθρώπους που είναι life long learners, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς που «βοηθούν» τα παιδιά τους, κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στη μελέτη των μαθημάτων τους και σε όλους εκείνους που θέλουν να διαχειρίζονται τις πολλαπλές πληροφορίες σε περιορισμένο χρόνο.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν οι συνεργάτες τους να μαθαίνουν γρήγορα ώστε να μετατραπούν σε Learning Organizations για να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 12 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.