Workshop:

Πώς μία Ιδέα Γίνεται Βιώσιμη Αειφορική Επιχείρηση

Ένα βιωματικό εργαστήριο που σας μετατρέπει σε αποτελεσματικούς διαχειριστές αειφορικών και βιώσιμων ιδεών!

Τα πάντα στη ζωή μας είναι ιδέες. Όλα ξεκινούν από μία ιδέα! Άλλες υλοποιούνται επιτυχώς, άλλες αποτυχαίνουν κατά την υλοποίηση ενώ άλλες εξαφανίζονται. Το ταξίδι της ιδέας σας, από τη σύλληψή της μέχρι την υλοποίηση και τη διάδοσή της είναι ένα project πολύπλοκο, δύσκολο αλλά έχει φοβερό ενδιαφέρον & challenge! Το ζητούμενο όλων μας όμως θα πρέπει να είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ιδέες μας και να τις μετατρέπουμε σε αειφορικά και βιώσιμα projects που παράγουν προϊόντα/υπηρεσίες με αξία για όλους!

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να ενώσετε τα dots σας και να βρείτε την ιδανική οπτική γωνία δράση σας ώστε να γίνετε αποτελεσματικοί στη διαχείριση ιδεών με το ελάχιστο δυνατό κόστος δεν έχετε παρά να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να:

  • Γνωριστείτε το “Πλαίσιο Διαχείρισης Ιδεών” και με το mindset της “Ελάχιστης Βιώσιμης Επιχείρησης”, δύο πρωτογενή και αυθεντικά «προϊόντα» που έχουν προκύψει από την πολυετή επαγγελματική εμπειρία της εισηγήτριας
  • Μάθετε σύγχρονους τρόπους παραγωγής και τεσταρίσματος ιδεών
  • Κάνετε χρήση business “εργαλείων” όπως το business model, την πρόταση αξίας, το brand strategy και το brand story, που υποστηρίζουν την μετατροπή μίας ιδέας σε αειφορική και βιώσιμη επιχείρηση
  • Γίνετε “general managers” που ξέρουν να υλοποιούν τα project των ιδεών τους ως αποτελεσματικοί project managers, μαθαίνοντας καλές πρακτικές της διαχείρισης έργων
  • Κατανοείσετε τους τρόπους εκείνους που θα σας βοηθήσουν να εξελίσσεστε συνεχώς ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε γρήγορα και εύκολα στις αλλαγές και να ενισχύετε τις γνώσεις σας αλλά και τις ήπιες δεξιότητές σας
  • Διαδίδετε τις ιδέες σας και το βασικό σας μήνυμα μέσα από την τέχνη του “παρουσιάζειν”, το αποτελεσματικό idea pitching σε κάθε κοινό, ξεπερνώντας το φόβο της δημόσιας έκθεσης, με βάση το μοντέλο “Pitch like a Mastic Tree” που έχει αναπτυχθεί από την εισηγήτρια.
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και την ευελιξία σας
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, σε μέλη ομάδων start-up εταιρειών, σε πωλητές, σε επαγγελματίες ομιλητές, σε δασκάλους & καθηγητές, σε ερευνητές, σε καθηγητές πανεπιστημίου, σε φοιτητές και σε κάθε άνθρωπο που έχει ιδέες που αξίζουν να μεταδοθούν.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 12 έως 18 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.