Workshop:

Idea Pitching: Παρουσιάστε τις Ιδέες σας, τα Προϊόντα και της Υπηρεσίες σας Αποτελεσματικά

Ένα βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στην τέχνη του “παρουσιάζειν”!

Το Idea-Pitching-Παρουσίαση Ιδέας έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια μέσω των start-ups. Όμως στην πραγματικότητα αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν ιδέες-επιχειρηματικές ή μη-οι οποίες πρέπει να μεταδοθούν στον κόσμο. Άλλωστε τα πάντα είναι Ιδέες που αλλάζουν μορφή! Φτάνει όμως να έχουμε μία καλή ιδέα, προϊόντα ή/και υπηρεσίες ποιοτικές, projects ερευνητικά ή μη με παραδοτέα που αξίζουν ή ένα καλογραμμένο βιογραφικό; Όχι, δεν φτάνει! Για να ξεχωρίσουμε και να φτάσει η φωνή μας σε κάθε ενδιαφερόμενο θα πρέπει να ξέρουμε να μεταδίδουμε το μήνυμά μας αποτελεσματικά. Και αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω του Idea Pitching, της αποτελεσματικής Παρουσίασης του εαυτού μας και όλων των ιδεών που μας εκφράζουν, όποια μορφή και αν έχουν αυτές.

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε να φτάσει η φωνή σας σε κάθε ενδιαφερόμενο και να παρουσιάζετε τις ιδέες σας, τα αποτελέσματα της δουλειάς σας, τον εαυτό σας, τα προϊόντα/υπηρεσίες σας αποτελεσματικά, τότε δεν έχετε παρά να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να:

  • Γνωριστείτε με το μοντέλο “Pitch Like a Mastic Tree”, με την έννοια του Idea Pitching και με τους τύπους των pitchers-παρουσιαστών/ομιλητών
  • Σχεδιάζετε παρουσιάσεις με περιεχόμενο που να ενδιαφέρει πραγματικά το κοινό σας
  • Δομείτε μία παρουσίαση με ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο με βάση το μοντέλο “Pitch Like a Mastic Tree” και τις 3 βασικές πράξεις: Οργανώνω-Σχεδιάζω-Εκπληρώνω σύμφωνα πάντα με τις αρχές που δίδαξε ο Αριστοτέλης
  • Βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες
  • Ξεπεράσετε το φόβο της δημόσιας έκθεσης
  • Μάθετε να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τη δύναμη του storytelling
  • Εξοικειωθείτε με τις καλές πρακτικές ώστε να δημιουργείτε μία τεχνικά άρτια ψηφιακή παρουσίαση η οποία έχει πραγματική θετική επίδραση στο κοινό σας
  • Κατανοήσετε την αξία της οπτικής επαφής με το κοινό σας και της χρήσης της κατάλληλης γλώσσας του σώματος ώστε να εμπνέετε αλλά και να πείθετε
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και την ευελιξία σας
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, σε μέλη ομάδων start-up εταιρειών και σε κάθε άνθρωπο δημιουργικό που έχει ιδέες που αξίζουν να μεταδοθούν.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 8 έως 16 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.