Workshop:

Gamification: Ένα Εργαλείο Βιώσιμης Επιχειρησιακής Ανάπτυξης

Ένα βιωματικό εργαστήριο αλληλεπίδρασης δημιουργικότητας και τεχνολογίας για αποτελεσματικό χειρισμό των προκλήσεων, προβλημάτων και επιδιώξεων της σύγχρονης εποχής!

Σε μια εποχή αβεβαιότητας, συνεχούς ανατροπής αλλά και πολλών προκλήσεων, το Gamification-Παιχνιδοποίηση, είναι ένα εργαλείο μετα-καινοτομίας και δημιουργικότητας που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αυξήσουν την πραγματική αξία που παράγουν και την αποτελεσματικότητά τους και ταυτόχρονα τη δέσμευση των πελατών-υπαλλήλων-ενδιαφερόμενων μερών τους με μετρήσιμα αποτελέσματα (Analytics) βάσει των επιχειρησιακών στόχων τους (SMART goals).

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε να ενισχύσετε την επιχειρησιακή σας στρατηγική και τα σχέδια μάρκετινγκ που έχετε αναπτύξει, να αυξήσετε τις πωλήσεις των προϊόντων/υπηρεσιών σας, να ενισχύσετε την παρακίνηση και την αποτελεσματικότητα των συνεργατών σας ή/και να αναπτύξετε μετα-καινοτόμες εφαρμογές πληροφοριακών συστημάτων-web/mobile/game applications, τότε δεν έχετε παρά να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να:

  • Μάθετε τι είναι Gamification και ποια είναι τα είδη του
  • Γνωρίσετε και να κάνετε χρήση των αρχών του Gamification
  • Εφαρμόσετε το πλαίσιο ανάπτυξης ενός συστήματος Gamification σε έξι βήματα
  • Ενσωματώσετε το Gamification σε επιχειρησιακές ή μη δραστηριότητες και διαδικασίες
  • Εξοικειωθείτε με καλές πρακτικές που χρησιμοποιούν τη γλώσσα και τη «μεταφορά» του παιχνιδιού σε διάφορους εργασιακούς ή μη τομείς
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και την ευελιξία σας
Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται συμβούλους ανάπτυξης και διοίκησης επιχειρήσεων, συμβούλους μάρκετινγκ, σχεδιαστές παιχνιδιών, web designers, συμβούλους χρήσης social media, software developers, υπεύθυνους ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού, project managers, πωλητές, εκπαιδευτές/εισηγητές σεμιναρίων, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθηγητές ανώτερης και ανώτατης Εκπαίδευσης, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, managers/executives όλων των τμημάτων μιας εταιρίας, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, στελέχη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Δήμους/Περιφέρειες. Απευθείνετε σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο υφίσταται σήμερα στο πεδίο της τεχνολογίας για να κάνουν τη διαφορά τόσο στη δουλειά τους όσο και στη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 8 έως 16 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.