Workshop:

Δημιουργώντας Επαναστατικές Επιχειρήσεις στην Εποχή της Ευελιξίας

Ένα βιωματικό εργαστήριο που σας βοηθάει όχι απλά να αναπτύξετε μία επιχείρηση αλλά μία επανάσταση!

Ζούμε στο VUCA world-Mεταβλητό, Aβέβαιο, Πολύπλοκο και Ασαφή κόσμο που η απαίτηση για γρήγορη αλλά και αποτελεσματική αλλαγή είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. Οι «κλασικοί» οργανισμοί που λειτουργούν ως καλοκουρδισμένες μηχανές και βασίζονται σε μοντέλα ηγεσίας που δίνουν έμφαση στον έλεγχο, στους αυστηρούς κανόνες και στις επαναλαμβανόμενες διαδικασίες θα πρέπει να αντικατασταθούν από «επαναστατικούς». Από agile οργανισμούς δηλαδή που βασίζονται σε μία κουλτούρα που διέπεται από δημιουργικότητα, ευελιξία, καθοδηγητική αυτονομία, αυτοσχεδιασμό, συνεργασία και αειφορία. Από οργανισμούς που βασίζονται σε ανθρώπους που είναι agile speed junkies και σε οριζόντιες ομάδες που μαθαίνουν γρήγορα, που δικτυώνονται και που παράγουν ιδέες και υλοποιούν projects  με βάση την ιδανική οπτική γωνία δράσης τους, κάνοντας παράλληλα χρήση σύγχρονων επιχειρησιακών «εργαλείων».

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε λοιπόν να χτίσετε και να αναπτύξετε επιχειρήσεις/οργανισμούς που μιμούνται τη Φύση και τελικά μπορούν και προσαρμόζονται εύκολα και ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο αναπάντεχο, στο απρόβλεπτο και στο μη σχεδιασμένο/προγραμματισμένο, βλέποντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους, επιχειρήσεις/οργανισμούς που μπορούν και μετα-καινοτομούν χωρίς να χάνουν την επικέντρωσή τους στο «Γιατί» τους, δεν έχετε πάρα να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο και να δουλέψουμε όλοι μαζί στις παρακάτω θεματικές ενότητες που θα σας βοηθήσουν να:

  • Εξοικειωθείτε με τις αρχές και τις νόρμες της εποχής της ευελιξίας
  • Αναπτύξετε εκείνες τις ήπιες αλλά και σκληρές δεξιότητες που απαιτούνται στο agile age
  • Γνωριστείτε με τα 13 βήματα δημιουργίας επαναστατικών ευέλικτων επιχειρήσεων που παράγουν αληθινή αξία και για τους συνανθρώπους μας και για τη Γη και για εμάς τους ίδιους και έχουν θετική επιρροή
  • Κάνετε χρήση όλων εκείνων των business “εργαλείων” που συμβάλλουν στην αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση των επαναστατικών επιχειρήσεων/οργανισμών
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας και την ευελιξία σας
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά οι ιδέες τους να μετατραπούν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις/οργανισμούς ή έχουν ήδη μία επιχείρηση/οργανισμό και θέλουν να την μετασχηματίσουν σε μία οντότητα που παράγει αληθινή αξία.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.