Workshop:

Σπάστε τον Κώδικα της Δημιουργικότητας. Αναπτύξτε Εμπιστοσύνη στη Δημιουργική σας Ικανότητα

Ένα βιωματικό εργαστήριο απελευθέρωσης της δημιουργικότητας και ενίσχυσης του well-being!

Ζούμε στην εποχή της δημιουργικότητας και της μετα-καινοτομίας. Η απαίτηση για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο μεγάλη.

Οι άνθρωποι από τη φύση τους είναι δημιουργικοί, όμως ο τρόπος εκπαίδευσης αλλά και η ίδια η καθημερινότητα τους έχει κάνει να πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι υπόθεση των λίγων. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι αυτή!

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δημιουργική σας ικανότητα και να μάθετε και φυσικούς τρόπους για να την μπουστάρετε, δεν έχετε πάρα να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο και να δουλέψουμε όλοι μαζί στις παρακάτω θεματικές ενότητες που θα σας βοηθήσουν να:

  • Κατανοήσετε τι είναι η δημιουργική σκέψη και πώς μπορείτε να την ξεκλειδώσετε
  • Γνωριστείτε με το Design Thinking και τις διαδικασίες παραγωγής αποτελεσματικών ιδεών
  • Μάθετε πώς να περιγράφετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε
  • Αναγνωρίσετε τον τρόπο που υπάρχετε ως δημιουργικά όντα και να βρείτε το μονοπάτι εκείνο της αλλαγής που θα σας οδηγήσει σε μία πιο δημιουργική και με νόημα ζωή
  • Μπείτε στη διαδικασία να είστε παραγωγικά δημιουργικοί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να βρίσκετε δημιουργικές λύσεις τόσο για εσάς όσο και για τους συνανθρώπους σας αλλά και για τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζεστε
  • Μάθετε πώς να ενσυναισθάνεστε, να ορίζετε τα προβλήματα που αναζητούν λύση μέσα από την παρατήρηση, να πειραματίζεστε, να δημιουργείτε πρωτότυπα και να τα τεστάρετε στην αληθινή ζωή
  • Δημιουργήσετε σε ομάδες νέα γαστρονομικά προϊόντα εφαρμόζοντας πλήρως τις γνώσεις που αποκτήσατε έχοντας fun!
  • Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ξεκλειδώσουν τη δημιουργική τους ικανότητα, να την εμπιστευθούν και να βγάλουν από μέσα τους ιδέες για αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια 8 ώρες.

Η ώρα έναρξης είναι 9:00 και η ώρα λήξης είναι 16:30.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.