Workshop:
Ένα βιωματικό εργαστήριο αποτελεσματικής δημιουργικότητας, εφαρμοσμένης μετα-καινοτομίας και παραγωγής αληθινής αξίας!
Τα πάντα στη ζωή μας είναι Ιδέες. Όλα ξεκινούν από μία Ιδέα! Άλλες υλοποιούνται επιτυχώς, άλλες αποτυχαίνουν κατά την υλοποίηση ενώ άλλες εξαφανίζονται.
Το Ταξίδι της Ιδέας σας, από τη σύλληψή της μέχρι την υλοποίηση και τη διάδοσή της είναι ένα project πολύπλοκο, δύσκολο αλλά έχει φοβερό ενδιαφέρον & challenge!
Και ναι! Υπάρχει τρόπος να διαχειριστείτε αυτό το ταξίδι αποτελεσματικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας του project σας!
Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου
Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πώς μπορείτε να ενώσετε τα dots σας και να βρείτε την Ιδανική Οπτική Γωνία Δράση σας ώστε να γίνετε αποτελεσματικοί στη Διαχείριση Ιδεών και να υλοποιείτε επιτυχώς Αειφορικά Βιώσιμα Projects με το Ελάχιστο Δυνατό Κόστος, δεν έχετε πάρα να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο και να δουλέψουμε όλοι μαζί στις παρακάτω θεματικές ενότητες που θα σας βοηθήσουν να:
- Γνωρίσετε το «Πλαίσιο Διαχείρισης Ιδέας»-Διαμόρφωση, Ενίσχυση, Υλοποίηση & Παρουσίαση Ιδέας-καθώς το mindset της «Ελάχιστης Βιώσιμης Επιχείρησης-Minimum Viable Business-MVB», δύο πρωτογενή και αυθεντικά «προϊόντα» που έχουν προκύψει από την πολυετή επαγγελματική εμπειρία της εισηγήτριας και βασίζονται σε ό,τι πιο σύγχρονο υφίσταται στα επιστημονικά πεδία της δημιουργικότητας, της μετα-καινοτομίας, των νέων οικονομιών αλλά και των επιχειρηματικών καλών πρακτικών
- Τεστάρετε τις ικανότητές σας στη διαχείριση ιδεών και να αναπτύξετε ένα πλάνο δράσης ενίσχυσης αυτών των ικανοτήτων σας
- Εφαρμόζετε συγκεκριμένες διαδικασίες και τεχνικές που υποστηρίζουν και προάγουν την αποτελεσματική παραγωγή μετα-καινοτόμων ιδεών, μεταξύ των οποίων είναι και το Design Thinking, που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι και οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κόσμο
- Κάνετε χρήση των επιχειρησιακών εργαλείων που υποστηρίζουν το τεστάρισμα και τη μετατροπή μιας ιδέας σε επιχειρηματική ευκαιρία καθώς και την αποτύπωση αυτής στο χαρτί με επιχειρηματικούς όρους-Business Model, Πρόταση Αξίας, Brand Strategy
- Μάθετε τα βασικά εργαλεία της Εφαρμοσμένης Διαχείρισης Έργου-Applied Project Management που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να υλοποιήσετε τα projects σας επιτυχώς
- Παρουσιάζετε, να διαδίδεται και να προωθείτε τις ιδέες σας αποτελεσματικά με τη χρήση του Μοντέλου «Pitch Like a Mastic Tree», ένα ακόμα «προϊόν» που έχει προκύψει από τη σύνθεση των dots της εισηγήτριας
- Γνωριστείτε με «εργαλεία» της Φύσης, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο ταξίδι της ιδέας σας
Απευθύνεται
Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ιδέες, επιχειρηματικές ή μη, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ειδικότητας και που θέλουν να τις υλοποιήσουν επιτυχώς παράγοντας πραγματική αξία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συνανθρώπους τους και φυσικά και για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.
Διάρκεια
Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 12 έως 18 ώρες.
Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».
Πληροφορίες:
Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com
Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου
Συμβολή στο Ευ Ζην
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.
«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής
Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.
Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.
Μέθοδος Κατάρτισης
Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.
Εισηγήτρια
Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT
Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.