Workshop:

Αποφύγετε την Παγίδα της Μετριότητας

Ένα βιωματικό εργαστήριο που θα σας βοηθήσει να “κουρδίσετε” τους εαυτούς σας ώστε να είστε συνειδητά δημιουργικοί, αποδοτικοί και αποτελεσματικοί και να αξιοποιήσετε όλο το δυναμικό σας!

Ζούμε σε ένα περιβάλλον «περίεργο». Είναι πολύ εύκολο να «χαθούμε», να μας καταπιεί η καθημερινότητα και τελικά κάποια στιγμή, όταν «ξυπνήσουμε» να είναι αργά. Δεν γεννηθήκαμε όμως για να είμαστε μέτριοι αλλά για να «λάμψουμε». Για να προσπαθούμε να αγγίζουμε την ευδαιμονία όσο πιο συχνά μπορούμε.

Νιώθετε λοιπόν ότι έχετε βαλτώσει στη δουλειά σας; Νιώθετε ότι στη ζωή σας δεν υπάρχει η πρόκληση; Αισθάνεστε ότι είστε παγιδευμένοι σε μία καθημερινότητα η οποία δεν σας δίνει χαρά  αν και εισπράττετε από τους άλλους την αναγνώριση; Πιστεύετε ότι έχετε μπει στον αυτόματο πιλότο και δεν παράγετε πια νέες ιδέες, δεν σημειώνετε καμία πρόοδο στη δουλειά σας, δεν έχετε όρεξη να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο που θα σας εξελίξει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο; Νιώθετε ότι αν και δημιουργείτε, έχετε να δώσετε κι άλλο, αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε;

Τότε είστε στα πρόθυρα να παραδοθείτε στη Δυστυχία της Μετριότητας.

Σκοπός & Θεματολογία του Εργαστηρίου

Αν θέλετε λοιπόν να αποφύγετε την παγίδα της μετριότητας και καθημερινά, σε κάθε έκφανση της ζωής σας, να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό και να παράγετε ιδέες, προϊόντα/υπηρεσίες που να προσφέρουν αξία στον κόσμο δεν έχετε πάρα να συμμετέχετε σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο που μπορεί να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις σας:

  • Ποια θα πρέπει να είναι η συμβολή μας στον κόσμο;
  • Τι σημαίνει πραγματικά η έκφραση «Ακολούθα το πάθος σου;»
  • Ποια είναι τα τρία (3) είδη δουλειάς/εργασίας;
  • Ποια είναι τα τέσσερα (4) διαφορετικά προφίλ των ανθρώπων και των επιχειρήσεων ανάλογα με το πώς προσεγγίζουν το έργο που έχουν να παράξουν;
  • Τι είναι μετριότητα και ποια τα επτά (7) χαρακτηριστικά της;
  • Γιατί κάποιος είναι δυστυχισμένος αν ζει στη μετριότητα;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε αληθινά δημιουργικοί;
  • Πώς θα επιλέξουμε τις καθημερινές μας μάχες;
  • Ποια είναι τα «εργαλεία» που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την παγίδα της μετριότητας;
  • Ποια «εργαλεία» της Φύσης μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά μας και να μας κάνουν να είμαστε πιο συνειδητοί;
Απευθύνεται

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή την ειδικότητά τους, εργαζόμενους ή μη,  που δεν ικανοποιούνται όσο θα ήθελαν από τη δουλειά τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους και  θέλουν πραγματικά να ταράξουν τα νερά της καθημερινότητάς τους, να βγουν από όποιο τέλμα βρίσκονται και να ζήσουν στα «κόκκινα», να δημιουργήσουν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και τους άλλους. Που θέλουν να αφήσουν σ’ αυτόν τον κόσμο κάτι που να αξίζει ακολουθώντας το πάθος τους.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύουν στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη των συνεργατών τους ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα, δυναμικά, αειφορικά και με ευελιξία στις παγκόσμιες προκλήσεις της αγοράς.

Διάρκεια

Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συνολική διάρκεια από 8 έως 16 ώρες.

Επίσης, μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, όπως και σε ομάδες ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην εποχή της Δημιουργικής Οικονομίας, του Sharing Economy και της Οικονομίας του «Λουκουμά».

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

Οι Μετα-καινοτομίες του Εργαστηρίου

Συμβολή στο Ευ Ζην

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκτός από την ανάπτυξη των ήπιων και σκληρών δεξιοτήτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, με βιωματικό τρόπο, και γνώσεις που αφορούν το well-being τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ευέλικτα και να μετα-καινοτομούμε, αν το σώμα και το πνεύμα μας δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Και η Φύση μπορεί να μας προσφέρει πολλά σ’ αυτό το επίπεδο.

«Αντισυμβατικοί» Χώροι Διεξαγωγής

Το εργαστήριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί σε «γνωστούς» χώρους, όπως αίθουσες ξενοδοχείων ή εκπαιδευτικές αίθουσες, αλλά σε εναλλακτικούς χώρους όπως πολυχώρους, αίθουσες οινοποιείων κ.ά. γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που κρύβει το «αντισυμβατικό» περιβάλλον μάθησης στη γνωσιακή διαδικασία.

Φυσικά, μπορεί να υλοποιηθεί και σε χώρους που μπορείτε να μας προτείνετε εσείς στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται ενδοεταιρικά. Όμως, ακόμα και σ’ αυτήν την περίπτωση, διαμορφώνουμε το χώρο ανάλογα, ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Μέθοδος Κατάρτισης

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με χρήση του learning by doing, της αλληλεπίδρασης, των καλών πρακτικών της μη τυπικής μάθησης, του peer-to-peer learning και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Κάθε θεματική ενότητα θα υποστηρίζεται από την παροχή θεωρητικής γνώσης, η οποία θα βασίζεται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και θα παρέχεται με διαδραστικό/βιωματικό τρόπο.

Εισηγήτρια

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως Entrepreneur αλλά και ως Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 19 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startup επιχειρήσεων, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο σε ήπιες όσο και σε σκληρές δεξιότητες και ικανότητες, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς, στο marketing, στο business branding, personal/executive branding και στο storytelling (brand story), στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs, σε θέματα αειφορίας και στη δημιουργία αειφορικών επιχειρήσεων, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα και στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας.