Τι είναι «Idea Pitching» για τη Δήμητρα

Το Idea Pitching, η Παρουσίαση Ιδεών ελληνιστή, είναι μία σύγχρονη αναγκαιότητα που δεν θα πρέπει να την αγνοούμε. Και θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

Σε άλλες σελίδες αυτού του site μιλήσαμε για τα dots και πώς πρέπει να τα βρίσκουμε και να τα ενώνουμε. Πώς πρέπει να κάνουμε integration όλων όσων γνωρίζουμε, έχουμε ζήσει με ό,τι μας περιβάλλει, με τη Φύση για να μπορέσουμε to EuDaiMy! Για να μπορέσουμε να παράξουμε, να διευρύνουμε και να υλοποιήσουμε τις Ιδέες μας μεταφράζοντάς τες σε προϊόντα/υπηρεσίες πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους. Δεν φτάνει μόνο το πράττειν. Πρέπει να επικοινωνούμε με φίλους μας, με συνεργάτες μας, με τα αφεντικά μας. Και φυσικά για να παράξουμε αξία θα πρέπει ό,τι παράγουμε να το διαδίδουμε στον κόσμο, στους δυνητικούς μας “πελάτες”.

Η επικοινωνία λοιπόν πρέπει να είναι πολυεπίπεδη. Και κάθε φορά που επικοινωνούμε με όλους τους προαναφερόμενους ουσιαστικά καλούμαστε να κάνουμε μία παρουσίαση. Μία παρουσίαση καταρχήν του εαυτού μας, των πιστεύω μας, της δουλειάς μας… Mία παρουσίαση για να πουλήσουμε, να διδάξουμε, να εκφράσουμε μία επιχειρηματική ιδέα σε πιθανούς επενδυτές, να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα ενός ερευνητικού έργου. Καλούμαστε να κάνουμε Pitching!

Το Idea Pitching είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, ένα εργαλείο έκφρασης των Ιδεών μας, ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παρακάτω με συνειδητό τρόπο.

Pitch like a Mastic Tree

Αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το δένδρο με το Idea Pitching???? Έχει και μάλιστα μεγάλη!!! Ένα είναι σίγουρο: η Φύση μας διδάσκει! Μπορούμε να μάθουμε τα πάντα από τη Φύση αρκεί να την παρατηρήσουμε. Και ως Γεωπόνος που ασχολείται με την προστασία και την ανάδειξη της φυτικής ποικιλότητας (μεταξύ όλων των άλλων) παρατηρώ τη Φύση και τη συνδέω πάντα με όλα τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούμαι…Ακόμα και με το Idea Pitching!

Δεν θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες σ’ αυτή τη φάση διότι σε λίγο καιρό «βγαίνει» το βιβλίο μου με τίτλο «Pitch like a Mastic Tree» όπου μέσα εκεί αναλύεται η όλη λογική της σύνδεσης του συγκεκριμένου δένδρου με το παρουσιάζειν.

Προς το παρόν αρκεστείτε σε ένα Πλαίσιο Τριών Πράξεων το οποίο έχω αναπτύξει και είναι το ακόλουθο:

1η Πράξη: ΟΡΓΑΝΩΝΩ

  • Δημιουργώ το Project
  • Δημιουργώ μία Ιστορία
  • Λειτουργώ Αναλογικά

2η Πράξη: ΣΧΕΔΙΑΖΩ

  • Ανάπτυξη δομής ανάλογα με το ακροατήριο
  • Δημιουργία παρουσίασης με χρήση λογισμικού

3η Πράξη: ΕΚΠΛΗΡΩΝΩ

  • Η πρώτη εντύπωση
  • Η αρχή και το τέλος
  • Προπόνηση