pitching

Workshop Idea Pitching:

Παρουσιάστε και Διαδώστε τις Ιδέες, τα Προϊόντα και τις Υπηρεσίες σας

Ένα Διαδραστικό Εργαστήριο της Τέχνης του Παρουσιάζειν!

Το Idea-Pitching-Παρουσίαση Ιδέας έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια μέσω των start-ups. Όμως στην πραγματικότητα αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν ιδέες-επιχειρηματικές ή μη-οι οποίες πρέπει να μεταδοθούν στον κόσμο. Άλλωστε τα πάντα είναι Ιδέες που αλλάζουν μορφή!

Φτάνει όμως να έχουμε μία καλή ιδέα, προϊόντα ή/και υπηρεσίες ποιοτικές, projects ερευνητικά ή μη με παραδοτέα που αξίζουν ή ένα καλογραμμένο βιογραφικό; Όχι, δεν φτάνει!

Για να ξεχωρίσουμε και να φτάσει η φωνή μας σε κάθε ενδιαφερόμενο θα πρέπει να ξέρουμε να μεταδίδουμε το μήνυμά μας αποτελεσματικά. Και αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω του Idea Pitching, της αποτελεσματικής Παρουσίασης του εαυτού μας και όλων των ιδεών που μας εκφράζουν, όποια μορφή και αν έχουν αυτές.

Σκοπός του Εργαστηρίου

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με την απαραίτητη βιωματική γνώση ώστε να χρησιμοποιούν όλες τις καλές πρακτικές του Idea Pitching αποτελεσματικά με βάση το μοντέλο “Pitch like a Mastic Tree” που έχει αναπτυχθεί από την Κα Ζερβάκη.

Έτσι θα είναι σε θέση να μην φοβούνται να παρουσιαστούν μπροστά σε κόσμο. Θα είναι σε θέση να προωθούν τον εαυτό τους, να μεταδίδουν τις ιδέες τους και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, να “πουλούν” τα προϊόντα τους ή/και τις υπηρεσίες τους σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και να εκπαιδεύουν τους μαθητές τους αποτελεσματικά.

Παραδοτέο του εργαστηρίου θα είναι μία καταγεγραμμένη Παρουσίαση μιας Ιδέας ή/και ενός προϊόντος/υπηρεσίας πλήρως ανεπτυγμένη από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα παρουσίασουν το παραδοτέο τους στους υπόλοιπους “συναδέλφους” τους.

Απευθύνεται

Το εργαστήριο είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν ένα μήνυμα που αξίζει και θέλουν να το μεταφέρουν στον κόσμο. Δεν απαιτεί καμία προϋπάρχουσα γνώση σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο.

Είναι ανοικτό σε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, σε μέλη ομάδων start-up εταιρειών, σε πωλητές, σε επαγγελματίες ομιλητές, σε δασκάλους & καθηγητές, σε ερευνητές, σε καθηγητές πανεπιστημίου, σε φοιτητές και σε κάθε άνθρωπο που έχει ιδέες που αξίζουν να μεταδοθούν.

Θεματολογία

Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε

 • Το Μοντέλο “Pitch like a Mastic Tree”
 • Τι είναι Idea Pitching-Παρουσίαση Ιδέας
 • Τι είναι Elevator Pitch
 • Τύποι Pitchers-Παρουσιαστών/Ομιλητών

Δημιουργία Pitch-Παρουσίασης σε τρεις (3) Πράξεις (ΟΣΕ)

Οργανώνω

 • Δημιουργώ το Project
 • “Πλάθω” μία Ιστορία
 • Λειτουργώ Αναλογικά

Σχεδιάζω

 • Ανάπτυξη Δομής ανάλογα με το Ακροατήριο
 • Δημιουργία Παρουσίασης με χρήση Λογισμικού

Εκπληρώνω

 • Η Πρώτη Εντύπωση
 • Η Αρχή και το Τέλος
 • Η Γλώσσα του Σώματος
 • Προπόνηση

Pitching από τους Συμμετέχοντες για τους Συμμετέχοντες!

 • 3λεπτο Pitching των συμμετεχόντων
 • Αξιολόγηση των Παρουσιάσεων
 • Ο Νικητής Κερδίζει…!!!
Μέθοδος Κατάρτισης

Πρόκειται για ένα καθαρά βιωματικό, διαδραστικό πρόγραμμα. Όλη η θεματολογία καλύπτεται μέσα από πρακτικές ασκήσεις και μελέτες περίπτωσης-case studies. Το τελικό παραδοτέο του εργαστηρίου θα είναι η δημιουργία ενός Idea Pitch, μιας Παρουσίασης με βάση το Μοντέλο “Pitch like a Mastic Tree”, την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να την προσαρμόσουν στη δική τους μοναδική περίπτωση.

Διάρκεια

Το Εργαστήριο έχει διάρκεια 6 ώρες.

Συμμετέχοντες

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά εργαστήριο είναι περιορισμένος-έως 10 άτομα-για να είναι εφικτή η εκπαίδευσή τους σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τις καλές πρακτικές της βιωματικής εκπαίδευσης ενηλίκων

Πληροφορίες:

Κα Δήμητρα Ζερβάκη, dimitra@dimitrazervaki.com

 

Εισηγήτρια

dimitra footerΔήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP, TTT

Η Δήμητρα, λειτουργώντας ως General Manager & Business Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands ώστε να βρουν το δικό τους Vantage Angle, τη δική τους ιδανική οπτική γωνία δράσης. Να ανακαλύψουν τα δυνατά τους σημεία, να επανενωθούν με τη Φύση και μέσω του Integration να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό Business & Personal Modus Operandi! Είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπονίας (ΑΠΘ), μεταπτυχιακού διπλώματος Executive Master of Business Administration-ΕΜΒΑ, πιστοποίησης στη Διαχείριση Έργων (Project Manager Professional-PMP) και πιστοποίησης ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers). Διαθέτει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων, στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων/οργανισμών, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών-προϊόντων-υπηρεσιών, στην έρευνα αγοράς και branding, στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στη διοίκηση τμήματος πολυμεσικών εφαρμογών, στην εφαρμοσμένη γεωπονική έρευνα, στην ανάπτυξη και διαχείριση νέων εναλλακτικών καλλιεργειών, στην προστασία και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας, και στην ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων και blogs.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ WORKSHOP