Πλαίσιο Διαχείρισης Ιδέας

O γνωστός Νομπελίστας συγγραφέας John Steinbeck έγραψε κάποτε:

«Οι Ιδέες είναι σαν τα κουνέλια. Παίρνετε ένα ζευγάρι, μαθαίνετε πώς να το διαχειρίζεστε και πολύ σύντομα έχετε μία δωδεκάδα!»

Το ταξίδι της Ιδέας από τη σύλληψή της μέχρι την υλοποίησή της, τη «μετάφρασή» της σε προϊόν/υπηρεσία και τη διάδοσή της στον κόσμο είναι μακρύ και δύσκολο με πολλές διακυμάνσεις. Η Δήμητρα το έχει τμηματοποιήσει σε φάσεις αλληλοσυμπληρούμενες και μη γραμμικές ώστε να μπορεί να υποστηρίξει General Managers-Entrepreneurs και όλα τα άτομα που απαρτίζουν Οργανισμούς να το απλοποιήσουν και να μπορούν να διαχειρίζονται τις Ιδέες τους αποτελεσματικά με οδηγό το δικό τους Vantage Angle!


Θέλετε να τεστάρετε τις ικανότητές σας στη Διαχείριση Ιδέας;

Αποκτήστε το Δωρέαν EBook Τώρα!

Το όλο πλαίσιο έχει προκύψει από το integration της επιστημονικής και βιωματικής γνώσης μου. Από εμπειρίες μου σε διάφορα επαγγελματικά και μη πεδία δράσης. Έχει προκύψει από τη συνένωση των dots μου με τα dots της Φύσης.

Η Φύση έχει ιδιαίτερη θέση σε κάθε στάδιο/φάση αυτού του ταξιδιού. Θεωρώ ότι είναι το απόλυτο υποστηρικτικό εργαλείο ώστε να μπορούν εκείνοι που αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι της ιδέας τους να βρίσκονται σε κατάσταση well-being, να είναι δημιουργικοί, να εμπνέονται αλλά και να αξιοποιούν τη δυναμική της για να παράξουν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και να «πρασινίσει» τις καρδιές τους.

Let’s EuDaiMy!

Διαμόρφωση Ιδέας

Η διαδικασία ανάπτυξης μιας ιδέας είναι περίπλοκη αλλά εμπεριέχει πολύ challenge & suspense. Δεν φτάνει μόνο να σκεφτόμαστε ότι έχουμε μία καλή ιδέα. Αυτή πρέπει να αποτυπωθεί στο χαρτί, να πάρει σάρκα και οστά και να ενσωματωθεί σε ένα business model το οποίο παράγει αξία και ορίζει το δικό μας modus operandi. Απαιτείται χρόνος, υπομονή, επιμονή, focus και dedication. Ταυτόχρονα όμως απαιτείται και η ύπαρξη των απαραίτητων γνώσεων και συνεργατών.

Ενίσχυση Ιδέας

Για να καταστεί εφικτό το πέρασμα από τη Διαμόρφωση Ιδέας στην Υλοποίηση Ιδέας πρέπει να υπάρχει ένας ικανός General Manager. Κανείς δεν γεννιέται ικανός General Manager αλλά μπορεί να γίνει με την κατάλληλη βιωματική εκπαίδευση. Και αν θέλει κάποιος πραγματικά να έχει διάρκεια η ιδέα του πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται για να μπορεί να παρακολουθεί κάθε πτυχή της, να έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις αλλαγές και να παίρνει τα κατάλληλα ρίσκα.

Υλοποίηση Ιδέας

Η υλοποίηση κάθε ιδέας είναι μία δυναμική διαδικασία. Αποτελείται από πολλά επί μέρους projects τα οποία είναι αλληλοσυμπληρούμενα και μη γραμμικά. Η υλοποίηση δεν ολοκληρώνεται με την παραγωγή ενός προϊόντος/υπηρεσίας. Συνεχίζεται όσο το προϊόν/υπηρεσία είναι ζωντανό και παράγει αξία. Η ιδέα αλλάζοντας μορφή μετατρέπεται από κάτι αφηρημένο σε ένα αντικείμενο ή σε μία υπηρεσία. Όμως παραμένει η ίδια. Απλά αλλάζει η ενέργειά της. Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ!

Διάδοση Ιδέας

Το να καταφέρεις να μπεις στη διαδικασία μετατροπής μίας ιδέας σε προϊόν/υπηρεσία είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Όμως όχι ολοκληρωμένο. Αν δεν το διαδόσεις σωστά στον κόσμο τότε κανείς δεν θα μάθει γι’ αυτό και άρα δεν θα παράγεται αξία. Η παρουσίαση του παραδοτέου του project «υλοποίηση της ιδέας μου» μπορεί και πρέπει να πάρει διάφορες μορφές ανάλογα με το target-group στο οποίο απευθυνόμαστε. Η ουσία είναι μία αλλά παίρνει διάφορες μορφές.

Σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες φάσεις η Δήμητρα λειτουργώντας είτε ως General Manager είτε ως Business Coach μπορεί να υποστηρίξει Brands να αναπτύξουν Ιδέες και να υλοποιήσουν Έργα δρώντας αποτελεσματικά. Δείτε πώς!!!

Ας κάνουμε το ταξίδι μαζί!

Εάν θέλετε να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά και συνεργατικά ώστε να βρείτε το Vantage Angle σας και να κάνετε τις ιδέες σας πράξη είμαι στη διάθεσή σας! Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e-mail ή μέσω της παρακάτω φόρμας και θα ανταποκριθώ μέσα στις επόμενες 48 ώρες!

Το όνομά σας *

Το email σας *

Μικρή περιγραφή του αντικειμένου με
το οποίο ασχολείστε *

Πώς μπορώ να σας βοηθήσω; *